Trevligt men konstigt...

Har du hört eller till och med sagt till någon som köpt något nytt, fint och dyrt;
-"Så kul, det är du verkligen värd".
Trevligt och uppmuntrande MEN konstigt tycker jag. Det skulle ju betyda att det finns massor med människor som kör omkring i tjusiga bilar, äger mysiga sommarstugor eller reser till varmare länder och INTE är värda det?
 
 


 
 

BH-bryderier

I gymmets omklädningsrum kan det stå en hel rad nyduschade och lite halvdåligt frotterade damer och slita på sig kläderna. Plaggen har en tendens att fastna halvägs då man har småbråttom.
 
Häromdagen stod jag och en kvinna bredvid mig och kämpande med BH-n; -"Åh den här kampen att få på sig den här", säger hon och ler försystrande.  
-"Ja och dessutom tycker jag det är svårt räkna ut vad som är fram och bak", svarar jag med ett än mer försystrande leende. 
 
Efter en stund tänker jag... herregud vad SA jag?!
Fram och bak? Som om jag efter alla dessa år av BH-användande numera med en rejäl C-kupa sätter min BH bakfram utan att säkert veta om det blev rätt? Vad jag tänkte säga var UT och IN. Alltså man pillar ihop hyktorna, vänder BH-n och drar upp axelbanden... så står man med den avig. Händer mig titt som tätt faktiskt. Ja, ja, jag medger att jag nog inte är den skarpaste kniven i bestickslådan.
 
Men vid det här laget känner jag att det är för sent att rätta till det jag sagt. Äh, hon får väl tro att mina knivar inte bara är en aning slöa utan att de dessutom ligger huller om buller i lådan, och därför måste chansa vilken väg min BH ska sitta. Och de dagar det blir fel så har jag två pucklar på ryggen... också.
 
 
 
 

SM-guld!

Jahapp, då var det klart! Vi får behålla bucklan.
Grattis Skellefteå AIK till sitt välförtjänta SM-guld.
Och även till OSS, vi som bor här i härliga SAIK-land!
Men också till de som INTE bor här och ändå hejar på SAIK...
eller förresten låt oss gratulera ALLA i vårt avlånga Sverige för nu är våren här!
 
 
 
 
 

Curlande hönan

När man har vuxna, eller jag vill ju gärna kalla dem "halv-vuxna" barn så är det väl meningen de ska börja klara sig själva? Kollar bara läget så jag inte är helt fel ute? Gör nämligen mitt yttersta att låta dem göra just det, testa att klara saker själva... i sin takt... på sitt sätt .
Det är inte lätt. Jag håller tand för tunga så gott det går. Jag sitter på mina händer. Sprängs nästan av alla uppdämda uppmaningar, tillrättavisningar, tips, goda råd och förmaningar. Står och ler stelt med curlingborsten krampaktigt gömd bakom ryggen. Går verkligen sisådär om jag ska vara ärlig.  
Glad påsk från en kacklig hönsmamma!
 
Orginal bild här.
 
 
 

Helgen

Om man sammanfattar helgen som gick, blev den som jag förväntat mig? Smådansade jag förnöjd omkring gnolandes på vårvisor och skådade efter vårtecken likt en manisk brunutansolorange Ranelid? Njaa inte direkt. Hade jag på tok för höga förväntningar?

Det blev inte så mycket till sol, men en hel del mat och gott.
Det blev inte direkt några sovmornar, men det blev en ny dammsugare.
Stressade upp mig som curlingmor jag är, fann vårblommor under löven.
Upptäckte vårmyror i inglasningen och lade ut mopeden på försäljning.
Irriterade mig på Instagram, tog mig tid påskpynta en aning.
 
Ja, jag vet att det inte ser ut att finnas några logiska samband i detta, men dåligt och bra gick väl på ett ut så att säga?
Inte SÅ utvilad och forfarande blek som en vit sparris håller jag på att tagga upp mig inför påskhelgen. Den lååånga helgen då vi tydligen är lediga tillsammans från och med torsdag. Obotlig optimisten säger;
- Oj vad mycket vi ska hinna och vad vi ska njuta av våren, påsken... 
 
 
 
 
 
 
 

Härliga...

... hemmaskrotarfredagar! Nu är klockan drygt elva. Tre stadiga muggar kaffe och ett rimligt satt mål, huset ska se hyfsat respektabelt ut, är förutsättningarna som gör att jag snart är klar. Bara lite dammsugning och tvätt kvar sedan blir det en sväng ut på tomten för att röja fram någon typ av vårblomma. Under bråten finns både pärlhyasint och krokus, jag VET det frågan är bara VAR?

Solen skiner och helgen ligger framför oss som ett oskrivet blad, en målarduk som ska fyllas av en färgglad pensel med sömn, solsken, mat, vin, umgänge...
Oj nu måste jag ta och hejda mig, håller ju på att låta som Ranelid, och med lite sol i ansiktet kanske jag börjar likna honom också? Hjälp?!

Ha en underbar helg!
 

Manual för en riktig hemmaskrotarfredag.

I dag

Hissar jag att lyssna på RIX Morgon Zoo och få sig några riktiga morgonskratt, en perfekt start på dagen. En 20 minuters positiv dos av Brita, Adam och Marko. Är nog lite småkär i Adam Alsing. Bosse Rappne får passa sig. Gillar kunniga, roliga och smarta män eller människor överhuvudtaget, utseende hamnar långt ner på listan.

Dissar att bilens bränslelampa lyser då jag kör ut från tomten. Trodde det fanns en överenskommelse mellan mig och gubben att han tankar bilen så tar jag hand om resten av alla husets och familjens angelägenheter. Han får nog också passa sig. Skärpning!
Nääää jag skojar bara!
Eller gör jag?
Ha ha ha klart jag gör!!!
 
...eller?

Hiss & Diss

Vad sägs om det? En helt ny kategori, absolut inte som företeelse, rubrik eller inslag men dock oprövat tidigare här på bloggen. Jag vet, en TILL kategori, som om jag inte redan hade för många.
Om det blir som jag tänkt mig så kommer de här inläggen vara på allvar och ibland inte, långa emellanåt men oftast korta, kvantitet kontra kvalitet, ytliga eller djupa, fyndigt roliga men troligtvis torrt gnälligt tråkiga.  
 
Dissar  att glömma börsen då man ska veckohandla, krampen i vänster vad.
 
Hissar  torra vägar och sommardäck, billiga och goda apelsiner.
  
 

Instagram

Motvilligt försöker jag förstå mig på denna app på min mobil. Hashtagsen är för mig obegripliga, bildhanteringen undermålig och en rörig plottrig display gör mig än mer kis-ögd. Tycker det är svårt hitta åt folk att följa då alla har så underfundiga och konstiga namn.
 
Var väl inte helt såld på Facebook i början där för 4 år sedan heller, det var inte ens jag som drog igång det hela utan en entusiastisk lillebror. Och hösten 2010 så blev jag övertalad att starta upp den här bloggen. Det visade sig vara riktigt kul, även om jag kanske har känt ett sinande intresse senaste året.
Kanske detta Instagram-konto är början på slutet? Börjar känna mig allt mer utspridd och riskerar bli än mer sporadisk...
 
@bystedtskan, thats me. 
Och jag har idag lyckats lägga till mina 2 första ynka bilder, det är allt.

RSS 2.0