Födelsedagstårtan

I torsdags handlades det ingredienser till både middag och tårta för på fredagen skulle äldre sonens födelsedag firas. Kanske gick jag omkring undermedvetet påverkad av blivande prinsessfödslar och stundande prinsessfödelsedagar?
Det enda jag vet är att jag gick loss på vita marsipanlock, rosa rosor och flingströssel.
Förresten vilken tur att det finns färdiga pynt-atteraljer, för här kavlas och stansas ingenting längre! Tidigare har det faktiskt hänt, men numera? Aldrig!
Blivit äldre, sänkt kraven = slöare?
När jag väl pimpat bakverket efter bästa förmåga kom jag på mig själv med att stå och fundera över vem den såg ut att vara tillägnad? En 21-årig son? Eller?
 
 

Snömos

Tack vare snöblandat regn och plusgrader dök en snödrake upp. I den här familjen kan uppdraget gå ut och skotta infart istället bli några kreativa timmar i halvmörkret och sluta med en snöskulptur istället... Gustav och Elias skapelse;
 
 
 
 

Små små problem...

...är väl också problem? Som till exempel;
 
Jag har hamnat i "bara-köpa-grovt-å-löst-stickade tröjor- träsket". Bekymret med dem är att jag fastnar ÖVERALLT och drar ur långa trådar och öglor hela tiden. I dörrhandtag, kundvagnen, handväskan, dragkedjan på jackan, YOU NAME IT. Knepigt! Ser ut som jag vikarierat som klösbräda åt en hel flock med lejon.
 
Jag men främst maken har lovat ta det lite försiktigare med kakor och sötsaker under vårens vardagar. Detta sammanfaller med att yngre sonen nu under sista terminen på gymnasiet har specialinriktningen bageri på måndagar. Så tex. igår kom han hem med nybakade och förföriskt doftande semlor, wienerbröd och vaniljhjärtan. Som ni säkert förstår så har herrskapet insett ett litet, litet problem. HUR i hela världen ska vi kunna hantera sådana frestelser?

Ett annat dilemma är min falska självbild som inte lurar någon.
Tog en "selfie, en bild på mig själv alltså en självbild och testade ett filter som finns i min gamla iPhone4. När jag sedan använde fotot som min nya profilbild på Facebook så kom det kommentarer av typen att en knappt kände igen mig och någon kallade mig lite förvånat för "söt på BILDEN". Reaktionerna fick mig att inse att jag måste se för DJÄVLIG ut när man ser mig IRL?!
Måste nog dra ett filter... eeeh, jag menar en filt över mig...
Vilken bild är min nya profilbild på FB?
Vilken är en bild av mig på riktig? Är ens någon av dem det?
Frågorna hopar sig...  

London

Inom en relativt snar framtid reser den här familjen till London. Bor på hotell vid Hyde Park, tar ett snack med Obama och gänget på Madam Tussaud, äter Fish and Chips, hälsar på hos Harry Potter som tydligen bor i Warner Bros Studio norr om stan, kollar vad klockan är vid Big Ben och tokhandlar på Harrods.
Vi hoppas hinna allt det och lite till UTAN stress på drygt 3 dagar?!
Oj, vad jag längtar!!!
Okey jag vet, jag VET att man inte shoppar loss på Harrods! Om man nu inte heter typ Victoria "Posh" Beckham, men en del ögonshoppande borde väl gå för sig.
 
Kollagets bildlänkar;
Buss, Depp, Obama, Big Ben, Fish&Chips,
Angelina, Harrods-kasse, Potter
 

RSS 2.0