Via telefonen

Ja nu har jag tydligen lyckats skriva ett inlägg via min telefon. Tack min kära ny/gamla iPhone. Om nu det här innebär någon förbättring i frekvensen av inlägg låter jag vara osagt, men det blev ju åtminstone denna ointressanta test-text.

Just nu sitter jag enormt men obefogat trött ( den här hösten mitt normalläge) och ser inledningsminuterna av SAIKs bortamatch mot Växjö. Kan bli en tung kväll, inte för SAIK och maken men för mig. Gääääääsp...


Utsikten

...via fönstret i den lilla ettan. De som varit i "stan" känner kanske igen sig?
 Idag har jag målat ett sista varv på väggarna, plockat bort all skyddspapp och torkat golvet. Soffan står på MIO och väntar på att bli hämtad, stolarna som visade sig vara 4???? inte 2 vill monteras, nyckelskåpet skriker efter att få bli uppsatt och herr Kamrad undrar var vi är och påstår att han håller dörrarna öppna på vid gavel.
Snart Ingvar, säger jag bara... snaaaart!
 
 
 
 
 
 

Några

..."före" och "undertiden"-bilder. Blad och pippiar nedmonterade. Det nya kaklet är beställt och snart är tredje och sista varvet färg rollat på väggen. Måste börja fixa fler möbler än två stolar, en datastol och ett nyckelskåp.
 

Nyckeln

Igår lördag fick vi slutligen nyckeln till lägenheten, den lilla etta vi köpt i stan. Vi träffade också vicevärden som var en liten gråhårig gubbe som verkade känna alla i området. Han visade stolt det välorganiserade soprummet och önske/klagolådan han satt upp. Hur gullig som helst, en riktig hustomte kan man säga.

Idag blir det en sväng förbi för att måla lite, mäta, fundera och fundera lite till. Tar med kameran för att kunna göra någon typ av före/efter-bilder. Från beige till vit vägg. Trist, ingen större effekt! Eller kanske hellre för att se skillnaden på kaklet och handtagen i det lilla köket som förhoppnings byts ut rätt snart. Äh?! Blir det kul se lägenheten tom och sedan möblerad? Nja, det där lät ju lagom spännande... vi får väl se.
Nu vet jag! Hallvägg utan och sedan med nyckelskåp! Wow!

Big no no

När man skriver och håller en blogg levande så bör man gärna skriva kontinuerligt, antingen vara kontroversiell och vass eller vansinnigt positiv och sprudlande. Finn fem fel, här finns alla. Sedan förstår väl vem som helst att man inte bör skriva om väder och bajs? Så detta inlägg innehåller främst "three big no no's". Jag kommer vara negativ, nämna vädret OCH skriva om bajs.
 
När man bor på landet så utsätts man för diverse mindre roliga saker. Saker som man bör kunna ta om man nu valt en buske ute i "bushen" och sedan bosatt sig i den. Man får leva med gropiga grusvägar, trasiga väglyktor och tokhöga bensinpriser. Man får stå ut med rapporter om björnar som lufsar på tok för nära ens hus, tranor som tydligen blir fler och fler skriandes tidig morgontimme för att inte tala om bajsdoften som sprider sig som en osynlig men ändå tydlig skitdimma över nejden vissa dagar om året. Jepp, det är sådant man får ta, men det betyder väl inte att man måste älska något av det?
 
Jag vill understryka att jag är så tacksam att det fortfarande finns bönder som orkar stiga upp på morgonen och utföra sina sysslor. Jag är också glad över att landskapen hålls öppna och kornfält fortfarande kan få lysa gyllengula på hösten. Jag har bott på landet under min uppväxt, jag har matat höns och grisar och sett kalvar skickas till slakt. Jag bor sedan 20 år tillbaka ute på landet igen efter en relativt kort period i stan. Jag VET att man måste gödsla och har sett de fiffiga flerarmade sakerna som numera sprider kiss/bajsblandningen kring bygden. Ja, jag förstår allt detta, men det gör ju inte att det luktar mindre bajs. Det luktar så pass skit för tillfället att jag bland annat inte kan ha öppet ett fönster, slänga ut en matta eller drista mig till att hänga ut och vädra sängkläderna. Kanske jag har extra känsliga luktceller, och mina näsborrar är nog större än genomsnittet? Jag vet inte.
 
Tur är att det snabbt går över, en vecka på sin höjd vår och höst sedan så brukar det lägga sig. Nu regnar det för övrigt som tusan, och det är nere på nollgradigt om nätterna vilket påskyndar den blivande höst-fräschören man hoppas kunna njuta av så här i oktober. Så på så sätt är detta evinnerliga regnande bra, ett spolande som i vilket fall gjort sängklädes-vädringen rätt omöjlig i veckor nu.
 
Nog om skitväder och skitlukt! Nu har jag beklagat mig klart och lägger mig i sängen klockan nio på morgonen... det är inte lätt vara allt för sprudlande eller vass då man trött som en Alika* kluckat i sig baljor med te och sett missade program på datorn hela natten. Om några timmar hoppas jag vakna på min bättre sida... och se sol? Vi får se.
 
 
* Alika eller Kaja brukar oftast vara full, men i detta fall sjukt sömnig.
 
 

Regn

Det har varit regnigt i några dagar... veckor... hela hösten känns det som.
Några blöta oktoberbilder;
 
2012-10-08

En liten film

...om något ruggigt, svårt och stort...
 
 

Oktober

Ny månad nya tag. Roligare, gladare och friskare. Åtminstone hoppas jag på det. För hösten har varit seg ur fler vinklar än en. When it rains it pours, I'll say no more.
 
Men! Om ett par veckor får vi förhoppningsvis tillträde till den lilla ettan, och det känns kul. Har redan köpt fantastiskt viktiga??? saker såsom duschdraperi, 2 stolar och en väggklocka. Och just ja, icke att förglömma, ett nyckelskåp vilket ju känns VÄLDIGT angeläget att ha, eller hur? Ha, ha, ha! Så nu fattas endast självaste lägenhets-nycklarna... OCH en vägg att skruva fast skåpen på. 
 
Or NOT!
Bildlänk här
 

RSS 2.0