H&D igen...

Dissar att när jag skulle införskaffa färg för bättringsmålning till "kuvösen" har affären bytt sortiment. Vill ju inte måla om ALLA brädor där inne. Var ska jag finna en burk färg med rätt nyans och matthetsgrad för att slippa just det? Bedrövad.

Hissar att jag i princip är klar med att gräva och plantera om i stenpartiet. Tänkte passa på och minska eländet för att få mindre att rensa men jag fattar inte, den ser ut att ha blivit större?!

Kallt å varmt

Dissar att det blev så jäkla kallt och blåsigt! I förra veckan fick vi känna av några supervarma och soliga dagar. Man hann ju för fasen ta av sig sockarna och leta fram shortsen och linnet. Men nu? Brrrrr...

Hissar att en resa till Cypern är bokad. Jag, gubben och systeryster åker en vecka för att vila, trivas, njuta, äta, dricka, läsa, sola, slappa... osv, osv...
 

Laxen?

Brukar hitta gamla ihop-knycklade minneslappar och handlingslistor i fickor, handväskan och på golvet i bilen. Ögnar ibland igenom dem för skoj skull. Lite för att minnas vad jag skulle komma ihåg och eventuellt glömt eller vad jag handlade för ingredienser till diverse maträtter och hur det sedan smakade.
Idag hittade jag en kombinerad lista, dels några saker jag skulle köpa, ytterligare grejer som skulle kollas upp och så slutligen en uppmaning;
Ta med laxen!
Helt obegripligt? Försökte rannsaka mitt minne, men kunde inte erindra mig att jag skulle åka någonstans då jag inte fick glömma ta med mig en lax? Typ under armen då eller? Hmmm? Näe, det ringer inga klockor faktiskt... alls...
 
 
 
 
 

Hallå lilla...

 
 

Jag & gubben

För snart 25 år sedan träffades jag och gubben. Hur kan du läsa Här.
Fann det här fotot i jättelådan med gamla bilder som jag plöjde genom häromdagen. Värsta nostalgitrippen. Det är taget på vår första utlandsresa tillsammans till Egina, en av Greklands många öar. 
 
Aaaw! Gulligt va? Vi ser ju verkligen unga, kära och gul-oranga ut. 
 
 
Egina, Grekland våren -90.
 
 

Mindre än en månad...

...kvar innan yngre sonen går ut gymnasiet. Ett steg till på väg ut i vuxenlivet. Naturligtvis är det bra, alternativet vore ju tråkigt... att han inte utvecklades och blev större, vuxnare och klokare. Men det tar liksom ont i mammahjärtat när de bara växer hej vilt som ogräs... jag hinner ju inte med. Att titta på bilder från då de var små nu när jag ska leta fram ett lämpligt foto till studentskylten gör inte saken bättre. Gulp*...  Snyyyft*...
 
Fattade jag hur underbart söta skitungar jag hade, tog jag vara på tiden, fick de nog med kramar??? Skulle ha byggt mig en tidsmaskin och åkt tillbaka och extrakramat de små liven, för säkerhets skull. Och ja, de är ju underbart söta nu också, mysiga och kramgoa med skäggstubb och lååånga armar.
 
 
Sommaren 1997, Elias hjälper pappa med diverse grovjobb.
Och nej pappan är inte enbent... 

Halv åtta hos oss

Ja i lördags var det lite "halv åtta"-stuk på middagen här hemma. Inspirerade av vinnaren Sara förra veckan som fick 30 poäng så blev vår middag NÄSTAN som hennes. Hon bjöd på vårrullar med olika dipsåser, sukiyaki och ricecrisp-pavlova med vaniljsmörkräm. Till förrätt köpte vi färdiga vårullar och gjorde egna varianter av dipsås. Vi lagade däremot hennes huvudrätt enligt receptet och den var lätt att göra och mycket god. Men efterätten blev något helt annat än pavlova, vi köpte en glasstårta på Lidl faktiskt, en av de godaste jag ätit om sanningen ska fram. Vi har ju precis fått Lidl till vår stad och var ju tvugna kolla läget, och det kanske blir någon fler sväng förbi där, om inte annat för deras glasstårtor.
 
Nu är det helg igen och jag jobbar, få se vad jag blir bjuden på för gott till lördagsmiddag då jag kommer hem från en hel dags slit och släp.
Viskar; "Okey jag HAR inget slitigt jobb, jag har ett sjukt bra, fritt och roligt jobb, men säg inte det till någon".
 
Önskar alla en härlig solig helg!
 
 
Fotnot; Glasnudlarna i huvudrätten gör att det på bilden ser ut som vi äter mask... vill bara förtydliga det är glasnudlar, INTE mask. 
 
Halv åtta hos mig recept 
Sukiyaki
 

Vackert!

Tänk att ha sådan tur att på vägen till nattjobbet få njuta av solnedgången över Ytterviksfjärden och Örviken. Där är det fint oavsett årstid och tid på dygnet. Hösten med allt gult och orange och dimmslöjor, vinterns krispiga vita, glittriga blå-grå nyanser och våren och sommarens turkosa himlar och knalliga grönska. I love it!
 
Nu när Bergsbydammen är avstängd på grund av reparationer så kör jag en annan väg till jobbet. Förutom Ytterviksfjärden så passerar jag nu även Sundgrundsbron där jag ser både havet och älven. Sedan kör jag förbi kanotudden och längs Ursviksfjärden en bit. Himmel och vatten är en oslagbar kombination och just ikväll var det helt fantastiskt färgstarkt och vackert. Kändes extra speciellt då nästan hela dagen var gråmulen och regnig, vilken kontrast. 
 
Som tur var försökte jag inte fota färgprakten. Dels är den svår fånga, blir aldrig lika bra på bild. Sedan körde jag ju faktiskt bil och vad jag har förstått så är det inte att rekomendera att greja med mobilen samtidigt. Men jag försökte att ur minnet göra en färgpalett av himlen kvällen den 12 maj klockan 21.45.
 

Virkningens vikt

Verkar som om virkning och vikt har en del gemensamt? Först lägger man upp, sedan lägger man man ut. Allt blir större och vidare. 
Sedan sådär halvvägs någonstans bör man plötsligt börja minska (åtminstone om man gör ett runt kuddfodral) och då upptäcker man att det är ju mycket knepigare...


Virkar JAG????

Vet att det verkar som jag slagit i huvudet eller har feberyrsel, men jag sitter faktiskt och kollar en instruktionsfilm om popcorn-virkning... Ja, det är sant!

Jag har alltså besökt en garnaffär, köpt ett gäng nystan, lånat mammas stora virknål och börjat virka! Efter en stund kom jag på att höja svårighetsgraden ett snäpp och googlade "virka en knöl eller vårta". Fann att det aningens smickrande namnet verkar vara popcorn. Nu försöker jag begripa hur människan på filmen gör. Double stiches är det vad man kallar en stolpe? Finns det en anledning till att Yarn = garn är snubblande likt ordet Yawn = gäspa? Och Bernat är det namnet på kvinnan eller märket på garnet? Några av många mer eller mindre relevanta frågor jag sitter här och grubblar på.

Vad det är för typ av virknings-projekt? Hmmm, ligger lite lågt med det just nu...
fortsättning följer... kanske...
 

Tekniska problem

...drabbar mig allt som oftast, just idag har jag tydligen lyckats med att dubbla delar av inköpslistan på mobil-appen. Så nu får jag gissa mig till om det är 1000 eller 500 gram köttfärs som jag ska slänga i kundvagnen. Är det 8 eller bara 4 tomater? Hade varit enklare om det varit dubbelt av ALLT, då hade jag ju bara halverat ALLT. Men, men, SÅ tur har man ju inte.
Vadå? Va' sa du? Ta bort hela listan och börja från början? Men ooooorkaaa!!! Låt mig få vara ett gnälligt bittert offer ifred.

Sedan har jag försökt få bort de dubbla kategorierna "Hissa & Dissa" här på bloggen, men det verkar knepigare än att bara bocka i ena av de två kategorierna och klicka "ta bort", för vips är den tillbaka igen? 
Börjar se ett tema... DUBBELT... jag lider inte bara av mitt dubbel-seende som jag skyller på ögonläkaren Koskela... utan... fasen jag tror jag skyller allt på honom idag även i de tekniska krångligheterna. Skönt, då går jag ju fri...

Dissar; Koskela som numera även är skyldig till envist trilskande teknik.

Hissar att det är måndag, jag mår bra och ska snart iväg och träna.
 
Nä nu??? Kolla! Har tydligen 3 alltså trippel "Hissa & Dissa"-rubriker i menyn "kategorier" numera?!
Hur i fridens tider gick det till??? Ååååh denne Koskela...

Vår... eller?

Snacka om att man blir förvånad, perplex, häpen, varför inte lite förbluffad och en aning överraskad! Vi hade maj-vädret i april och nu är det tvärtom. Ena stunden är det klar sol, nästa haglar det, plötsligt massor med stora snöflingor och så mer bländande sol på det, allt om vartannat och ibland samtidigt. Man står i dörren och undrar vad man ska välja, snöskyffeln eller fönsterskrapan, solbrillorna eller vintermössan? Vad ska man ta sig för?
 
Jag valde till slut att slänga två eländen till blommor, okey de har överlevt i många herrans år, men de har inte prytt sin plats om man säger så. Nu fick de bli utbytta av ett par nyinköpta Calatheor. Om de är seglivade a'la-Bystedt-style får tiden utvisa, de fick då starta sin vistelse här rätt tufft med att sättas om i kruka under en hagelsvärm.
 
En av de utkastade blomstren klippte jag ner och sparade skotten, det känns som det är en sådan sort som kan rota sig, men det är också något tiden får utvisa. Den hamnade i nybygget tillsammans med ett annat grönt test-projekt.
Med nytorkade fönster, sommargardinerna på plats och fönsterbrädan dammtorkad så får man hoppas nytillskotten känner sig välkomna.
 
 
Viskar;
"Den onda bråda död som väntar 98% av alla förväntansfulla nytillkomna plantor i det här hushållet det pratar vi tyst om"
 

Tiramisú

En bra dag avslutas på bästa sätt med en italiensk efterätt. Tira mi sù betyder ungefär ’dra mig upp’, eller typ ’pigga upp mig’, men jag vet inte jag...
känner mig både rätt trött och lite däst.
 
 

RSS 2.0