Tran%#@

Jaha. Nu har de landat de där långbenta eländena med sina fjäderplymer och återigen befinner de sig på lägdorna på tok för nära vårt hus. Nä, det är inte ett gäng modeller som klivit ur ett plan på Falmarks flygplats för att sedan dyka upp och göra sig hemmastadda nedanför våran tomt. Om det då varit så väl höll jag på att säga, fast kanske sådana där vackra magra damer är jättekrävande? Vill ha massor med speglar, make-up och el dragen till lägdan till sina hårfönar?  Ibland ett och annat salladsblad serverat som de kan skölja ner med ett glas Ramlösa... eller en skvätt Perrier?
Tror lik förbaskat jag skulle föredra dem före de där duniga svart-grå fågelfäna som tycks tro att mi casa är deras casa. Tran%#@ kallas de hos oss, men om man är mindre irriterad och skippar svordomarna så heter de tranor och tillhör fågelfamiljen "Gruidae".

De måste ju trivas fantastiskt bra hos oss. Misstänker att det är samma par varje år, och de mellanlandar inte för att senare söka sig till Hornborgarsjön eller hem till sin familj "Gruidae" dit man HOPPATS de skulle styra kosan, utan de stannar kvar... här.
Om någon skulle intervjua dem om sin sommar-semesterort skulle de väl svara ungefär;
-"God mat och trevlig underhållning. Speciellt den där figuren som brukar springa omkring och klappa i händerna. När vi flyttar oss åt sidan så han ska få lite svängrum så gör han än större lovar och klappar än mer frenetiskt. Kul typ det där... Ha, ha, ha... i år kanske han införskaffat kastanjetter, vore ju ett trevligt tillägg i en redan fantastisk show, eller vad tycker du gubben?" 
- "Ja, ja, och så glada och uppskattande de är här ikring, det är ju inte överallt man möts av applåder och heja-rop då man startar upp det dagliga skriandet och skränandet 3-4 på morgonkvisten. Nä, hit far vi nästa år igen, eller vad säger du gumman?"
-"Jepp, absolut gubben, aaaabsoluuuut!!!"


Kommentarer
Postat av: Anonymes

Jobbigt!!!!

2012-05-18 @ 15:55:58
Postat av: Katarina

Vi körde förbi ert hus för nån dag sen. Nog förstår jag att tran%#@ trivs där, ni bor verkligen jättevackert till!! :)

Men jag kan förstå att de inte uppskattas på "morgon"kvisten...

2012-05-19 @ 08:19:00
URL: http://katarinamelander.blogspot.se/
Postat av: Sofia

Vilken fin blogg du har! :)

2012-05-19 @ 21:27:21
URL: http://soffeny.blogg.se/
Postat av: Helena

Anonymes; ♥!



Tack katarina, Klart det är jätte vackert för tranor då de uppskattar stora lägdor. Just nu på morgonen har vi INTE hört dem, så de kanske flög vidare i år? Hoppas!



tack Sofia :)

2012-05-19 @ 22:19:22

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0