Rödbetskaka

Ja vad gör man då lördagens väder är snö, slask och åter snö i MAJ!? Jo, man fyller sitt liv med tomma skramlande kalorier, fett och socker. Nu åt vi ju en sallad till middag, lät väl fräsch och nyttigt? Fast det är klart att då den bla. innehåller getost och valnötter samt att gubben bakat bröd till så kanske det inte var SÅ nyttig? Till efterätt blev det rödbetskaka. Rödbetor är ju en rotfrukt så där kan man ju luras tro att det finns fibrer och nyttigheter... eller det innehåller de väl men täcker man över det hela med philadelphiaost, florsocker och pistagenötter så blev väl inte det SÅ nyttigt det heller? Jamen herregud, det snöar ute och det är den 5:e Maj?! Bikinisäsongen känns väldigt, väldigt långt borta om man säger så...



Rödbetskaka
250-300 gram rödbetor
2 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl raps eller majsolja
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 - 1 msk kanel
rivet skal från 1/2 citron
1 tsk vaniljsocker

Glasyr
200 gram philadelphiaost eller naturell färskost
1 dl kesella (10%)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering
1 dl pistagenötter

Gör så här;
1. Sätt ugnen på 175 grader.  
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Skala och finriv rödbetorna.
4. Vispa äggen och sockret pösigt och rör ner rödbetor och olja.
5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem (tog mindre kanel).
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
7. Låt kakan svalna och stjälp upp den. Låt kallna på galler.
8. Rosta pistagenötterna i torr panna och grovhacka dem.
9. Rör ihop glasyren, bred den över kakan och strö på nötterna.
(MUMS)

♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

Salladen 4 pers
1/2 isbergsalladshuvud
200 gram ruccola
2 päron
2 avocado
250 gr körsbärstomater
2 stekta kycklingfiléer i tärningar
200 gr getost
1 dl hackade torrostade valnötter

dressing;
olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, honung, salt & peppar
(servera med ett gott bröd)

Trackback
RSS 2.0