Thaimat

Om man känner en fredag så där efter jobbet att man liksom inte orkar dra igång middagsmaten, luften har på något vis gått ur en, ja då kan man ju alltid ta hem lite färdiglagat. Skönt att äta något som någon annan fixat, och så blir det ju mindre disk också. I vårt fall med vår berömda matlista (ICA:s billiga vecka) så innebär detta att fredagsmaten hamnar på söndag istället. Så brukar vi även göra om vi tex väljer grilla så där på arbetsveckans sista dag, låta ICA:s fredag bli söndagsmiddag alltså.

Nu händer det faktiskt förvånansvärt sällan att vi väljer hämtmat, tror nog inte att det blir en gång i månaden ens. Hursomhelst så vill man ju dessa gånger att det ska vara gott, inte nödvändigtvis nyttigt, men gott. Helst inte en seg hamburgare eller en Calzone som mest smakar tomatsås. Vi blir lite lätt enahanda, oftast blir det panpizzan med oxfilé från pizzeria Viktoria i Bergsbyn, ibland kinamat eller sushi från Sushi Bar i Skellefteå. En ny favorit är Nawaporn Thaimat i Skelleftehamn. Tipset kom från makens jobb där man tydligen körde flera mil för att hämta hem sin middag därifrån, så vi bestämde oss för att prova. Det visade sig att i en vagn lagar denna kvinna fantastiskt god Thai-mat, rekommenderar detta till de som bor i trakterna. Vi beställde på tok för mycket däremot. "Mixmat mycket mat" med Thaiwok, kycklingspett en kanongod gryta, vårrullar...ja det var ännu mer också i dessa fyra portioner. Trots 2 hungriga tonårssöner så blev det över till 2 luncher nästa dag. Ska nog undvika friterat till nästa gång, men det blir definitivt en nästa gång.

Länk till Nawaporns hemsida här.

Skrev typ "god thaimat" på Google översättning till thailändska, nu går den ju inte riktigt lita på så jag kanske egentligen svär som en drucken sjöman här, vad vet jag?
(Länk till Blomman här)

Kommentarer
Postat av: Filmtoppen | Filmtips

Bra blogg det här!

2012-05-08 @ 11:39:10
URL: http://filmtoppen.eu
Postat av: Nicke

Jo, det är toppklass. Bra bredd och djup i texterna såväl som i bilderna :-)

2012-05-12 @ 14:16:39
Postat av: Helena

Oj Tack Filmtoppen och Nicke! Det värmer ♥

2012-05-12 @ 16:31:15

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0