Succe´kaka

Vilket passande namn, eller hur?! Speciellt när jag slipper baka den själv. Det är istället sonen som haft bageri som extra tillval i skolan som bakar dubbel sats, plus diskar bort efter sig medan de står i ugnen, ja då kan det inte bli annat är succe´!
 
 
SUCCE´KAKA!

200 gram smör
3 dl socker
2 st ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Glasyr;
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 gram mörk choklad
100 gram smör


Gör så här:


Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Rör socker och ägg poröst. 
Blanda alla torra ingredienser och vispa ihop dem med ägg och sockerblandningen. Varva med smöret.
Lägg ett smort bakplåtspapper i formen, häll i smeten. In i mitten av ugnen, 15-20 min.

 

Glasyr: (Låt kakan svalna helt innan du börjar med glasyren). Smält chokladen. Rör sedan i socker, sirap & grädde. Låt koka 10-15 minuter under omröring. Tag av från plattan och lägg i smörklickarna. Rör om tills det blir en jämn smet. Bred glasyren över kakan. Ställ in i kyl eller låt svalna. (Kakan är som godast dagen efter när glasyren stelnat helt).


Kommentarer
Postat av: nina

jäklar den såg smarrig ut!! Sen att någon annan gjort de åt dej!! Supernice!!:)

Svar: Mmm, det är smarrigt! Vill inte räkna efter hur mycket smör som gick åt: )
Helena

2012-12-18 @ 14:18:57

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0