Lock out

Kommunal (länk) försöker förhandla fram bättre villkor för oss personliga assistenter som är anställda av privata vårdbolag där målet är månadslön, uppsägningstid och löneförhöjningar som märks i börsen. Härligt om det skulle gå igenom säger jag bara.
Arbetsgivaren blev väl inte lika begeistrad, vilket innebar att nästa åtgärd var att vi blev utelåsta... eller snarare innelåsta. För om jag förstått det rätt så innebär lock outen att vikarier som inte visste innan den 20 april att någon skulle gå och bli sjuk och därmed inte fått de turerna schemalagda inte får gå ut och jobba. Så vem måste göra det, jo vi som är "så länge assistansen varar"-anställda. -Jippiee?! Känns som det kan bli en seg konflikt där ingen skulle bry sig. Som att simma runt i ett kallt vattenglas, -"Ho, ho, är det någon som hör oss??" Men kanske det hettar till med påfyllning av varmvatten om flygbussarna sympatistrejkar som det sagts? Det borde ju ge mer verkan och innebära att vi snabbare kan nå resultat. Hoppas på det.

Nä, det skulle vara som i Frankrike, fransmän kan strejka de! Tömmer gödsel inne i Paris, häller ut rutten frukt på gatorna. Antar att det finns en anledning till att franska revolutionen skedde just i Frankrike, de kan sin sak de där argsinta fransoserna.
Sedan är det ju annorlunda inom vård och omsorg. Det blir ju snabbt farligt och ohållbart om vi bara gick hem efter att ilsket ha väst "Merde!" och slängt ett äppelskrutt över axeln. Vi kan på sin höjd vifta lite hotfullt med pekfingret och säga;
-"Ja, vi jobbar väl då, men med de här usla avtalen gör vi det UNDER PROTEST!"


Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0