Uppdatering

Tänkte göra en uppdatering om våran badrumsrenovering;

Min älskade gubbe tog ledigt igår torsdag, drog på sig snickarbyxorna och började jobba och fixa. Han har verkligen utvecklats som ”handy-man” genom åren...ja han har ju varit så illa tvungen. Projekt finns det ju alltid i ett hus och i hans fall även en ganska rivig och krävande fru. Men han har faktiskt på kuppen tyckt det varit riktigt kul att räkna ut hur, utföra och sen se resultat.
Åtminstone har det låtit så efter en tid då han fått lite distans till projekten.


Några timmar in på förmiddagen hör jag nu ramsor som handlar om stället där man enligt bibeln hamnar om man inte varit god samt om han som promenerar omkring just där med en treudd, bockhorn och svans…inga goda tecken. Han har vaknat till liv igen…den ”Svärande Snickaren”.

Den "Arga Snickaren" är kortfattat ett reality och inredningsprogram som sänds på Kanal 5 där en man vid namn Anders Öfvergård under hårda former ifrågasätter familjer som kört fast i sina byggprojekt och sedan hjälper han dem igång igen. Den "Svärande Snickaren" därimot ifrågasätter ingen annan än sig själv och alltings jävlighet.


Nu upptäcker jag också att blod har droppat från förrådet, uppför trappan in och in i badrummet. Det visar sig att det finns vassa objekt i verktygslådan i förrådet där ”Svärande Snickaren” grävt omkring och han har skurit sig ordentligt. (Här skulle ”Arga Snickaren" vrålat -”håll ordning på verktygen!”) Får knappt plåstra om skadan för akutare problem har uppstått. (Här skulle Öfvergård ifrågasatt -"har du några som helst kunskaper?") Men en sån här gång förstår jag att det är läge att vara diplomatisk, uppmuntrande och förstående och absolut inte härma nån argsint TV-profil, och tro att det är humor!?! Nu är det allvar!!! All värme i huset är avslagen och elementet som ska monteras lös sitter totalt fast. Det måste ju pluggas så det går dra igång värmen igen. Efter nån timmes lirkande, hamrande och gormande sågar ”Svärande Snickaren” helt resolut av rören och tar elementet under armen och far till ”Jäders Värme & Sanitet". Sällan hade de skådat ett så konstigt kopplat element, det hade faktiskt aldrig gått ta lös utan såg. Jag är inte förvånad alls. Här finns så mycket konstiga fel man kan svära sig fri ifrån då man faktiskt inte byggt skiten själv.


Det kommer alltså att bli ett nytt element och pliktskyldigast berättar ”Svärande Snickaren” att de visat honom olika ”design”-element som är flera gånger så dyra som ett vanligt. Sedan tittar han förstulet på mig och hoppas att inte informationen riktigt gått fram. Tyvärr älskling, ordet "design" går alltid fram. Vad det innebär med ett design-element vet jag inte alls, men det bör kollas upp. Hur snygga och dyra kan sådana vara? Lugn, lugn nu Helena…”lagom -budget-variant” var det ju…kan ju inte låta ett litet element sabotera hela budgeten!


Imorgon lördag kommer så självaste snickaren, den riktige med snickarbältet, ståltå-hätte-dojjorna och koll på verktygen. Hantverkare kan dyka upp en Lördag om man känner dem väl, och kan locka med goda mackor och the’ (och naturligtvis rotavdragen lön, vad trodde ni?).

Imorgon eftermiddag har vi alltså ingen dusch, och först på tisdag kommer mattläggaren (dagen jag försöker sova efter vaknatt då lastbilschaufförer, sotare och tydligen mattläggare surrar kring mig som bin runt honung). Mattan läggs klart tidigast Torsdag…och detta är i det drömscenariot att allt går som planerat…

Hör du det ”Arga Snickaren”? Vi har en PLAN!

 

 

 

 

 

 

 

 

Trackback
RSS 2.0