Mr Anonym ♪♫♪

Jag har inte tänkt hänga ut och namnge personen jag ska berätta om. Jag kommer kanske undan med att kalla honom …tja, låt oss säga Anonym.
Okej, jag fattar att man kanske kan lista ut vem det är…men det känns liksom mer korrekt att kalla honom för Anonym.
Eftersom denna person inte läser den här bloggen så kommer han ju inte heller att känna igen sig själv…Skönt!


I över 20 år har jag känt denne Anonym. Under alla dessa år har han nynnat på egna melodier, gjort egna översättningar på kända låtar, från engelsk till svensk text eller tvärt om för att sedan sjung/läsa dem som dikter. Detta kan ju låta påhittigt och charmigt, men det kan faktiskt bli liiite irriterande i ibland.  Ledsen att behöva säga det, men det låter väldigt, väldigt sällan särskilt bra.

Sedan har vi alla dessa feltolkade texter…denne Anonym har sjungit vissa sånger fel så länge att det går liksom inte rätta till.
Har försökt berätta att Michael Jackson INTE sjunger ”I’m black, I’m white, You know it” ♪♫♪ till något som låter som ”Bad”-melodin.
Och varför skulle Tomas Ledin sjunga ” Jag vill känna lukten ur dina lungor, JUST NU, känna pulsen som passerar…♪♫♪” ?!?
Jag menar, det låter både obegripligt och lite äckligt!?


Till födelsedagar sjungs det en självkomponerad trudelutt, där man måste sjunga väldigt länge på vissa vokaler för att få ooorden att stämma med den…eeeh, låt oss säga…släääpiga melodin …
Den har hängt med så länge att Anonym faktiskt börjat tro att det är en sång som finns på riktigt och att andra känner till den. Skrattade riktigt gott, och även han, när han berättade om hur han tagit upp den som allsång på jobbet när de gratulerade en 50-åring. Alla 40 personerna i rummet tystnade tvärt en kort bit in i sången, när de insåg att det INTE är den kända ”Vi gratulerar”-melodin man först kan bli lurad till att tro, och texten sen …eller bristen på den???

 ” Vi gratuleeerar,  vi gratuleeeerar Tageeee.... pååå hans föööödelsedaaag…pom…pom.” ♪♪♫♪ ♪♫♪                                                             


Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0