Hann ingenting...

Ja, det blir aldrig riktigt som man tänkt sig. En hel helg att montera skåp, blandare och tvättställ. Sen kommer det alltid så mycket emellan.

Lördag
Upp 6:00 och skotta, skjutsa son till Bureå för vidare färd till tävlingar i Piteå. Vår bil pajar ihop, varningslampan för broms och ABS lyser och det går långsamt och tungt hem. Isbildning på bromsarna?

 

Monterar underskåp till tvättställ för att upptäcka att våra placeringar av avlopp och vatten inte är ett dugg universala. Måste justera allt till höger om avloppet ska passa. Kopplingarna med slangar är inte tillräckligt långa.

 

Ut och skotta fram fungerande bil nr 2. Åker in till Skellefteå. Handlar lite brädor, in i centrum för att få tag i GPS-funktionen som skulle följt med min nya telefon. Hittar lite fiffiga kopplingar på Jula, mat på ICA och sedan hem. Vi kör från klarblå himmel till snöstorm på den dryga milen. Kopplingarna var tyvärr felaktiga. Äldre sonen hämtas från ett LAN (där han har suttit och käkat popcorn, druckit Cola och spelat Counter Strike i ett dygn)

 

Så börjar hockeyn. Jag monterar lite själv…går inte fort men till slut är 4 lådor klara. När det står 3-1 till HV71 behöver man tydligen inte se mer, utan ”hockeyfantasten” börjar med middagen istället (matchen slutar 4-1). När vi ätit måste vi ut och skotta för att hämta simmaren som dyker upp i Bureå ca 20.00. Mycket snörök! Väl hemma återfinner jag den äldre sonen kokandes knäck till försäljning på skyltsöndag i Schtaaan. Han fyller 200 små formar men det går det inget vidare alls, och han börjar förstå att vinsten blir skral i förhållande till arbetsinsatsen. Vi hjälps åt att fixa undan knäckgeggan och middagsdisken. Sedan blir det äntligen dax att få sitta ner i soffan med lite vin, klockan är drygt tio. Ser Catarina Zeta Jones i en film där hon lagar mat…sett den förut…*gäsp*...hon är snygg den där Catarina Zzzzzzz …

 

Söndag
Va, ingen snöstorm? Provkissar i toaletten som var det enda som kom på plats igår, förutom golvbrunnslocket. Inget läckage = framgång.  Det är -18° och sol. Plumsar ut och fotograferar det soliga vinterlandskapet i bara skoterskor och morgonrock…snön når till mitten av låren. Iiiih…så kallt!

Maken går ut för att fixa trasig bil nr 1. Jag skickar ut knäckförsäljaren för att skotta mer #&% snö, för att sedan skjutsa upp honom till skyltsöndagsfirandet. Tycker han är lite dåligt klädd för att stå som torgförsäljare utomhus? (På väg hem försöker jag intala mig själv att han snart är vuxen och bör/kan klara sig själv) Bil nr 1 verkar fungera igen, den duktiga ”mekar-maken” har tagit loss bakdäcken och värmt bort isen.  Dags fixa en sen lunch/tidig middag= luddag, som vi brukar äta innan vi far på träning på söndagar. Under tiden fiskgratängen står i ugnen placerar vi själva tvättstället på plats. Fästades endast med silikon…hm…silikon överallt …#&% va' kladdigt!

Äter luddagen, skjutsar simmarsonen till träning i Skelleftehamn, hämtar den frysande torgförsäljaren från Schtaaan, och han har tydligen borta sin mobil? På Jula kollas det efter fler kopplingar, sen träna och duscha på BROKK (makens jobb) Hämta upp simmaren, och väl hemma hittar vi mobilen i bil nr 2. *Puh* Startar upp montering av kranar och avlopp. Möte i Bureå klockan 19:30 om ett planerat simläger utomlands. Bestämmer huruvida vi ska sälja sockar, bullar och stå vakt på stadsfesten och annat kul man helst betalade kontant för att slippa. Hemma drygt nio, och nu var vattnet kopplat till de nya kranarna och tre lådor på plats (för en tar i rören baktill) men ändå...Yippiiii!

 

Det här blev en väldigt lång ursäkt varför vi inte alls hann det vi tänkte göra i badrummet i helgen. Men vinterbilder blev tagna på förmiddagen, det resulterade i snöfyllda skoterskor och iskalla ben, men det var det värt;Kommentarer
Postat av: maria

Oj vad duktigt du skriver....och fina bilder,en jättefin blogg har du,bra jobbat <3

2010-11-30 @ 17:19:42
Postat av: Helena

Tack, Maria det var snällt ♥

2010-12-01 @ 06:30:02

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0