Adventsbestyr

Eftersom jag väntade mattläggaren nu på morgonen så jag klev upp redan halv sju. Han dök upp genom snöröken närmare åtta.  Med sig hade han golvmattan, men tyvärr inte väggmattan som jag var nog så nyfiken på, eftersom jag vill kolla om den blev rätt. Han la in det svarta golvet och for vidare i ett nytt moln av snö.

 

Men inget ont som inte har något gott med sig. Så tidigt uppe och all tid i världen kände jag att det var dax att äntligen starta förrådsinventeringen efter jul-tingel-tangel. Är tyvärr ingen stor vän av pyntning, pyssel och gardinuppsättningar. Men jag brukar starta lite smått  till advent med något i fönstren i alla fall, för att sedan plocka fram lite mer närmare jul.

 

Väl inne i förrådet kunde jag för mitt liv inte fatta var jag gjort av den ena av de nya ljustakarna till köket, som jag bestämt minns att jag införskaffat? Visst borde jag köpt två?  Då fann jag två ljuskransar, och sakta går det upp för mig att jag inte alls köpte ljusstakar till köket, då de dyra överjävliga pappersstjärnorna ”råkade” gå sönder. Jag hade ju köpt kransar. Hm...men den stora vita ljustaken då? Jo, när jag tänker efter…den gigantiska stjärnan i vardagsrummet gick ju också av en ren händelse sönder ifjol. *Harkel*
Julen 2009 var inte papperstjärnans år, åtminstone inte i den här familjen.
Konstigt att jag verkligen inte minns såna här inköp…och inte heller om jag gick omkring och var nöjd över resultatet? Men jag är faktiskt ganska nöjd i år. Med mina mått mätt, som den måttligt roade juldekoratören, blev det riktigt hyffsat.

 

I hallfönstret har vi haft en lämpligt stor ”snöflinga” under flera år. Men de sista åren har den inte behagat lysa helt och fullt när jag plockat fram den. Och så har jag fått jaga runt på stan för att hitta reservlampor i rätt storlek med 2,4 volt. Det har varit ett evigt mixtrande att räkna ut vilka minilampor som orsakat förmörkelsen. Nu är det färdigt med det kan jag säga! Nu hade tre av sex ”snöflinge-armar” slocknat…Glappt kanske? Testade en ordentlig omskakning (det kan och har hjälpt  tidigare år) men då slocknade ytterligare en "arm". Nä, nu åker du i soporna ditt elände!

Får bli en sväng i affärerna för att inhandla något nytt dit, som jag troligtvis totalt glömt till nästa år.Kommentarer
Postat av: Carina

Jättefint blev det ju, är så fräscht med vitt ;)Har åxå sådana där flätade blommor men min har börjat spreta då dom nya bladen skjutit iväg och jag får inte in dom i flätan !!

Vet du hur man gör ?

2010-11-24 @ 22:40:45
Postat av: Helena

De nya små bladen brevid sliter jag bort...men om själva flätan börjar växa på höjden blir det kanske problem? Vattnar så sällan så jag hoppas att de inte skjuter iväg, haft dem i ett år och den strategin verkar funka.

2010-11-24 @ 22:57:02
Postat av: Erika

Så fint du gjort. Fräscht med vitt! Lyckliga du som börjat med pyntandet. Jag behöver nog också inhandla något nytt. Minns inte vad jag hade för julgardiner i köket i fjol...?

2010-11-25 @ 05:11:28
URL: http://tallsally.blogg.se/
Postat av: Erika Andersson

Hej! Nu har jag också hittat hit! Vad kul att läsa din blogg och vad fint med vitt!! Vi ses!

2010-11-25 @ 10:57:42

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0