Julklappsleken

På julafton lekte vi den traditionella julklappsleken. Vi förlitade oss på min kära syster när det gällde reglerna och det visade sig att hon minns hur den var och tog tag i att leda den som den mest rutinerade lekledare i världen. Att hon däremot inte minns att man ska ha med sig en julklapp var, utan varit och köpt en julklapp per person hon räknade med skulle delta var ju inte direkt någon nackdel. Vi hade alla köpt några extra, men hon som är ensam och egentligen bara borde haft med en present kom med en hel kasse.

Detta bidrog till ett julklappsregn utan dess like. En hel del godis, snögubbar, isskrapor, rivjärn och tomtekrukor skulle få nya ägare. Jag hade sådan tur att jag i slutet satt med bland annat två förpackningar toalettpapper med text på. Den ena med den genialiska texten "Shit happens" och den andra som uppmanar till att fylla i en egen saga medan man sitter och mediterar på hemlighuset. Jag såg nog så bestämd ut och morrade lite lätt så fort det var dags för den som slagit en etta på tärningen att byta runt klappar, så ingen tordes röra dem! Min ene trötte son fick passande nog en väckarklocka som trots sin ministorlek har en rejält signal som förhoppningsvis väcker den mest morgonmedvetslöse tonåring.

Nu har dock ett problem dykt upp. Jag måste tydligen fortsättningsvis se lika bestämd ut och morra emellanåt för att få behålla mina kära dasspapper. Eftersom jag tycker att de är fina objekt att inreda med, så där lite ”interiör-designmässigt” så har jag placerat dem synliga i fönstret i båda badrummen.

Nu hotar den manliga delen av familjen att så fort det blir slut på den ordinarie rullen och ingen ny i reserv finns inom räck/syn-håll ska de börja använda mina rariteter. Detta är inte humor, och jag har allvarligt talat om för dem att de är absolut förbjudna att använda, inte ens i "nödfall"! Jag har nu lovat/hotat att gå till botten med eventuella stölder. Jag drar mig inte för att göra svärttestet om det verkar fattas något från någon rulle. För varningstexten på rullarna förklarade att det finns risk för att "viss färgfällning kan förekomma"...




Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0