Slut semester...

Känner ett stråk av vemod. Semestern börjar ta slut. Maken började jobba imorse och jag har ledigt två pass den här veckan men börjar om på torsdagkväll. Redan? Herregud, vi som hade ooooäääändligt med tid? Kändes det som.

Åja, vi har ju haft fina veckor, hunnit en hel del här hemma plus hotellvistelser, shopping, träffat och umgåtts med släkten och här sista dagarna dessutom kunnat njuta av några dagar sol och bad. Inte illa!

-"Kanske jag tar ledigt fredag och så firar vi vår bröllopsdag ordentligt på torsdagkväll och sover i stan?" sa maken häromdagen.
Tror han också skulle vilja dra ut semestern som ett oändligt gummiband, få den att räcka längre även om jag aldrig hört honom beklaga sig över att börja om att jobba.
Jomen vilken fin ide, om inte jag hade kvällstur på vår bröllopsdag! Typiskt!
 
Varje år funderar jag när det är dags att börja om att jobba... HUR tänkte jag då jag sökte semester? För mig är det i och för sig lite svårt räkna ut hur långt semesterdagarna räcker. Jag har samlat en pott pengar och har ett oregelbundet sexveckorsschema. Det blir en svår ekvation, och lägg då till en veckas utlandsemester och det året har jag gått back i semesterdagar. Jo man kan gå back, och då knaprar det ur den ur potten som börjar fyllas på då jag börjar om att jobba, följdaktligen mindre pengar till nästa semester.
Så jag försöker spara, räkna ut att ta ledigt så där fiffigt så man blir långledig utan att använda så många dagar. Man kan ju det om man har ett sådant schema som jag, alltså ledig flera dagar, jobba helg... eller JAG klarar bevisligen inte av det?! Ifjol gick jag återigen back med flera dagar och startade dessutom om direkt efter semester med min värsta helg. Hur tänkte jag då jag planerade det???
 
Och nu? Om jag inte snålat och börjat på torsdag hade jag ju varit ledig till på måndag och kunnat fira så in i sjuttsingen. Ja, ja, det är ju inte jämt på något vis, 17 år har vi varit gifta. Men då vi firar 20 då jäklar ska jag väl ändå lyckas vara ledig? Ska då försöka, om jag har några semesterpengar kvar den 1 augusti 2016...
 
Ifjol skrev jag om bröllopsdagen, om du vill kolla klicka Här
Jag skrev också om att det var färdigsemestrat 2012, har tydligen lyckats göra en nästan identiskt inlägg i år, kolla Här
 
På torsdag firar vi silkesbröllop och 2016 porslinsbröllop. Från 1-80 år kolla Här

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0