Nya ögon

I afton bär det iväg mot Umeå. Det som ska hända är att jag ska genomgå ett linsbyte, kallad Restor-behandling. Jag kunde valt en laserbehandling där de liksom hyvlar hornhinnan, nästan hälften så dyr och smärtfri, klar på någon minut. Varför valde jag inte den då? Jo, för dels så skulle jag behöva läsglasögon, eftersom en laserbehandling bara kan fixa min närsynthet, dessutom har min syster opererat båda ögonen mot gråstarr. Hon bytte lins i första ögat redan när hon var 35, så det finns en ganska stor risk att jag får starr och i vilket fall måste byta linserna, i och för sig via landstinget en sådan gång, och kanske inte förrän om 20 år, men det avgjorde frågan.

Så nästa inlägg ska förhoppningsvis allt vara över, och jag ser hjälpligt i alla fall. Det tar dels några dagar innan all bedövning släppt och vissa halogena effekter avtar. Helt återställd och van med de nya linserna är man inte förrän efter några veckor, men enligt läkaren finns det fall är det tagit upp till ett år. Hoppas jag tillhör kategorin som ser glasklart från första sekund...finns den?


FOTO
Den lila blomman heter Mose brinnande buske, den fick jag som ett litet skott av min mamma för ett par år sedan. Den och inte de andra blommorna heller för den delen växer direkt så det knakar i stenpartiet, och det kan jag förstå, stora Aspar skuggar och har rötter som dränerar allt på både vatten och näring. Men lille Moses kämpar på. 

I min mammas stenparti fotade jag två gula blommor då förra veckan. Den runda blomman som ser ut som den svävar är en "Smörboll", och den större bilden visar den sista blommande "Vårkragen". Alla andra vårkragar var färdiga de hade gjort sitt, gett upp och påstod våren var över och jag måste ge dem rätt. Det hade blivit sommar!
Och vilken sommar vi haft hittintills sen. Varm och underbar! "Lite i torraste laget", klagar mina blommor. När jag vattnar dem med iskallt brunnsvatten stelnar de liksom till i förskräckelse och påstår att den enligt dem omilda bevattningen är "lite i kallaste laget". Herregud, skugga, för torrt, för kallt...lite får de tåla, annars har de inget i min trädgård att göra, det borde de veta vid det här laget.



Kommentarer
Postat av: Erika

Väntar med spänning på att få höra hur operationen gick och hur BRA du ser efteråt :-)

2011-07-10 @ 20:52:34
URL: http://tallsally.blogg.se/
Postat av: Helena

Jo som sagt den gick bra och jag ser rätt så bra, men man får nog låta det gå ett par dagar innan man uttalar sig om det blev perfekt...

2011-07-11 @ 09:12:18

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0