Mascarpone & jordgubbar


400 g färska eller 300 g frysta jordgubbar      
Ca 1 dl strösocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
125 g mascarpone
21⁄2 dl lätt kesella
Ev 2 msk marsalavin (visade sig vara gott sippa på ur ett glas också)
75 g mandelbiskvier (tog italienska cantucciniskorpor istället)
1 nypa salt

Steg 1 Skölj och ansa de färska jordgubbarna, eller tina de frysta jordgubbarna sockra lätt och ställ åt sidan.

Steg 2
Separera äggulan från vitan. Vispa äggulan, 3⁄4 dl socker och vaniljsocker med elvispen till en ljus kräm. Rör ner mascarpone, kesella och ev marsalavin. Rör om tills krämen är smidig. Vispa ägg­vitan hårt och vänd ner den i mascar­ponekrämen.

Steg 3
Purea ca 3/4 av jordgubbarna grovt så att det fortfarande finns små fruktbitar kvar. Lägg mandelbiskvierna (italienska skorporna) i en plastpåse och smula dem med brödkaveln. Lägg hälften av de smulade mandelbiskvierna i botten av skålarna. Varva sedan mascarponekrämen, smulor, jordgubbs­purén och slutligen krämen.

Steg 4
Avsluta genom att lägga de sparade större bitarna jordgubbar överst, eller en hel biskvi/skorpa. Servera desserten samma dag som den förbereds.

En kvist citronmeliss kan vara dekorativt tänkte jag, men det visade sig att jag hade av misstag köpt koriander så jag skippade det gröna, ha, ha ha...

Trackback
RSS 2.0