Stopp du stressade humla!

Ber om ursäkt för de närbilder på diverse insekter som jag nu lagt in på bloggen. Jag vet att jag sagt att jag skulle minska på dem för att de är så trista, men med tanke på hur jobbigt  det var att komma ikapp krypen så känner jag att det är befogat att visa upp dem i alla fall, anstängningen gjorde mig berättigad. Passade nämligen på att ta ut kameran när jag skulle rensa ogräs kring häcken. Så fort nåt surrande passerade tog jag långkliv för att hinna ifatt, det var riktigt svårt att springa omkring med gubbens storstövlar i storlek 44 bland nässlorna, och inte blev det mycket till ogräsrensning heller.

Trodde humlor var loja och sega med tanke på hur trött de surrar och liksom dunsar omkring, men där hade jag fel! Humlor är skitstressade, sitter i en bråkdel av en sekund, flyttar än hit än dit, lättar och flyger vidare. Stackare, magsåret kan inte vara långt bort. Om jag bara kunde uppmuntra dem att ta det lite lugnt, slappna av och SITTA STILL, så jag hann fixa skärpan. Getingar visade sig också vara rätt så jäktade, men det förvånade mig inte lika mycket, de verkar ju mer målinriktade... likt "rovdjur" som en god vän och getingfobiker skulle säga..."äckliga köttätare"... kallar hon dem också. Hade nog haft användning av henne som geting-detektor, hon påstår sig till och med höra dem knapra sig in via väggarna på natten...börjar vara dags boka tid hos en hypnotisör eller farbror doktorn som skriver ut små piller, kanske?

Svårigheterna jag stötte på gjorde att detaljer som bra ljus och intressanta vinklar blev ett andrahandsproblem. Tog massor av mer eller mindre suddiga bilder bland vinbärsbuskarna dit de flesta insekter sökte sig. Att lyckas ta tre någorlunda bilder varav ingen är på en humla i jättestövlar var en större bedrift än vad jag själv kunnat ana. Vad skriver jag? Humla i jättestövlar? Lyckas jag fånga en sådan på bild ska jag skicka resultatet till National Geografic direkt. Nä, det blev som vanligt ett syftningsfel, drabbas ofta av dem, men den här var så kul att jag är tvungen låta det vara kvar. Det känns som en roligare bild att ha på näthinnan än mig kutandes i jättestövlar efter en bildskygg humla med en kamera i högsta hugg. Se där nu hände det igen...nu gav jag en kamera till den stövelförsedda humlan?!   

Nåja, vi lägger mina brister i det skrivande ordet åt sidan och hyllar spontant alla professionella naturfotografer istället. Tänk dig ligga nergrottad i den nedre faunan i Bolivias regnskog med kackerlackor och skorpioner innanför skjortkragen, timme efter timme väntande på det rätta ljuset, hoppandes på att en klarblå supergiftig groda knallar förbi kameralinsen... lite större och farligare utmaning än en vresig humla med behov av Losec mot stressmage?



Bildgåtan! Här först kommer själva bildgåtan, så om du suttit och gissat på geting, fjäril och någon typ av prickig skalbagge så tyvärr,  det är bilden här nedanför du ska gissa på. Vad är det här?



Kommentarer
Postat av: Alessandra

Fina bilder! Djur av alla dess arter/sorter är så underskattade. Det är underbart att fota djur!

2011-06-02 @ 21:44:46
URL: http://alessandra.se
Postat av: Viktkamp

du kunde väl varnat om bilden på getingen =P Är ungefär i samma klass som din vän!!

2011-06-02 @ 22:05:58
URL: http://viktkamp.webblogg.se/
Postat av: Helena

Jo, Alessandra det är kul, ändå roligare om man fick till skärpan. Hoppas på lite roligare fjärilar söker sig norrut snart =)



Men Emma, jag skrev ju diverse insekter redan i första raden ;)



2011-06-03 @ 09:52:24
Postat av: Anonym

Godmorgon:)

2011-06-03 @ 10:06:07
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Annika

Jag har gått vidare i en fototävling här: http://unreasonables.blogg.se/2011/june/dont-be-insecure-if-your-heart-is-pure.html#comment



Jag skulle bli så otroligt glad, om du skulle rösta på nr.1!!!

Naturligtvis kommer du få en länkning på min blogg som tack!

2011-06-03 @ 10:24:26
URL: http://thelifeofannika.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej, vilken fin blogg du har :)



Jag behöver verkligen din hjälp! Kan du rösta på mitt foto som är i final i en tävling? Det är bara en dag kvar att rösta och din röst kan vara avgörande. Jag behöver alla röster jag kan få!



Det tar mindre än en minut och är lätt som en plätt.



Rösta här: https://apps.facebook.com/airtours-foto/?new=1&p=photo&id=380



Tack på förhand!

2011-06-03 @ 10:37:03
Postat av: Annika

SV: tusen tack! <3

2011-06-03 @ 10:41:29
URL: http://thelifeofannika.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: HAAH jodå jag har trosor med:D

2011-06-03 @ 11:52:46
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Erika

Haha... den där var ju riktigt knepig! Såg att nån gissat på en gammal symaskin, måste nog hålla med. Ser ut som något man måste trampa igång i alla fall :-)

2011-06-03 @ 22:01:36
URL: http://tallsally.blogg.se/
Postat av: Sofie

Underbara bilder! Bildgåtan däremot... ingen aning!

2011-06-06 @ 20:53:08
Postat av: Evelina

Otroliggt intressant blogg!

2011-06-07 @ 21:47:23
URL: http://randomshiet.devote.se
Postat av: Sophia

Sv: Ja men det är ju perfekt att fly då HAHAH! :D Gud vilken härlig humor du har! :D Superfina bilder förresten! :)

2011-06-21 @ 14:59:29
URL: http://zoophias.blogg.se/

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0