Oooh... godiskoma!

Hjälp vad man har ätit! Och mellan rätterna trycker man dit lite godis, och kanske ett eller två glas vin. Sedan går man en snabb promenad på några kilometer i kylan och vips blev man sugen och känner sig värd att ta en kopp kaffe och en liten kaka. Problemet är att om man skulle promenera bort kalorierna man proppat i sig under dessa tre dagar är nog Haparanda den destination man borde knappa in i sin GPS/kaloriräknare. Synd att det skulle vara så frustrerande att promenera hem igen utan att kunna handla fullt ut det man verkligen vill men inte har behov av just nu...bara på grund av att det är så tungt att släpa fulla kassar de 27 milen efter E4:an.

Det har varit en riktigt bra jul trots lillebror med fru stockholmfirade för att sedan resa till savanner och giraffer, alla andra kära dök ju upp. Vi har sovit länge, umgåtts med släkt och familj, ätit god mat och bara varit lediga. Skönt! 

Men nu är det dags att rikta in sig på det nya året och nyårslöftena. Dem man inte bör avslöja ens för en enda liten vilsen själ, just på grund av att de ofta är svåra om inte nästan omöjliga att hålla.

I mitt fall har motion, vikt och hälsa ofta varit inblandade i mina planeringar inför nya år. Det har i och för sig lett till några insatser som på kort sikt gett hyfsat resultat men på lång sikt kanske rent ut varit av ondo?

Fnyser gärna åt plastikopererade ödleliknande damer som passerat de femtio men hoppas bli tagna för tjugofem. Konstaterar glatt att jag är en sylfid jämfört med en stackars amerikan som måste förflyttas med kran till operationsbordet där kirurger gnuggar händerna och bara blir rikare och rikare.
Men tänk så lätt och smidigt det skulle vara? Att suga bort 3 kilo från mitt ansikte, 5 från hakorna, 15 från min mage, passa på och töm 3-4 kilo från varje lår...Aaah, snyggt! Lyft upp skinnet ovanför ögonlocken när jag lika så är sövd, så jag kan se fullt dagsljus igen och rensa vaderna från urskog med laser.

Usch, vilken hemsk, egoistisk människa jag framställs vara. Beskriven av ingen annan än mig själv, faktiskt.
En usel liten (tja, inte värst liten) person som fantiserar om mat, godis, IKEA-shoppande, pengar och plastikkirurgi (yta och åter yta)
Känner att det nya året bör starta med andra ledord. Att försöka bli en lite bättre, snällare och tålmodigare person skulle ju inte vara så dumt? Kanske drista mig till att bli nåt kilo mindre i omfång utan skalpeller och kirurger?
Samt att omge mig med människor som får mig att må bra, och försöka undvika och ignorera dem som inte får mig att göra det.
Nyårslöfte? Nej, absolut inte! Det har ni absolut inte fått från mig! Inga löften, bara en stilla tanke inför 2011.


Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här!:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Om du vill din E-postadress, kommer inte publiceras:

Din URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0